В громаді на Волині може з’явитися нове підприємство

09 Серпня 2022, 13:19
Птахофабрика 690
Птахофабрика
На території Городищенської громади може з’явитися нове підприємство – птахофабрика. Про це йшла мова під час  дев’ятнадцятої сесії Городищенської сільської ради восьмого скликання.

Птахофабрику побудують у межах села Ниви-Губинські. Інвестор проєкту – ПОСП імені Івана Франка.

Під час обговорення питання депутати звернули особливу увагу на необхідність дотримання стандартів екологічної безпеки. Загалом будівництво нового підприємства на території громади – позитивний сигнал. Адже це – створення нових робочих місць і наповнення бюджету. Без цього розвиток неможливий. З іншого боку – таке виробництво має базуватися на сучасних технологіях переробки.

Як розповів керуючий справами виконавчого комітету Городищенської сільради Дмитро Січевський, інвестор зустрічався з місцевими мешканцями. Підприємці розповіли про промислові потужності птахофабрики і про власні зобов’язання перед громадою. Люди ідею будівництва підтримали.

“Основні питання, які ставили до інвестора на громадських обговореннях – створення робочих місць для місцевих жителів і стандарти екологічної безпеки. Загалом на фабриці буде працювати не менше 30-ти людей. Інвестор пообіцяв працевлаштувати місцевих жителів, а також відремонтувати дорогу. Технологічний процес має відбуватися відповідно до євростандартів. Також буде укладений договір з сертифікованою компанією на утилізацію. Продукція підприємства експортуватиметься в країни ЄС та в ОАЕ”, – зазначив Дмитро Січевський.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024