Ковельські податківці активно консультують громадян щодо особливостей одноразового добровільного декларування

11 Серпня 2022, 14:10
Зустріч у Ковелі 446
Зустріч у Ковелі

Пропонована державою податкова амністія активів — реальна можливість розпочати історію сумлінного платника податків, — наголошують у ході діалогу з громадянами про переваги одноразового добровільного декларування ковельські податківці.

У Центрі обслуговування платників Ковельської ДПІ відвідувачам також пропонують консультаційну допомогу щодо заповнення і подання одноразової добровільної декларації.

Насамперед податківці акцентують увагу на тому, що така декларація подається винятково в електронному вигляді та пропонують потенційним декларантам стати активними користувачами електронних сервісів ДПС.

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір.

Нагадаємо, що із 1 вересня 2021 року держава вперше запропонувала дієвий і цілком прийнятний компромісний механізм виведення з «тіні» набутих активів у легальну площину. Особливий порядок добровільного декларування пропонується власникам активів, вартість яких перевищує 400 тисяч гривень.

Якщо такі активи придбані за доходи, з яких не сплачено податки, можна подати одноразову добровільну декларацію, сплатити одноразовий збір і таким чином уникнути кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

Задекларувавши активи, треба буде сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування, розмір якого значно менше, ніж встановлений законодавством податок на доходи фізичних осіб. Загальна ставка одноразового збору – 5%, для закордонних активів – 9%, для активів у вигляді облігацій внутрішньої державної позики – 2,5%.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024