Євроколія з’єднає Україну і Європу: відкриття 24 серпня

16 Серпня 2022, 17:30
«Євроколія Львів-Рава-Руськ-Варшава» 1838
«Євроколія Львів-Рава-Руськ-Варшава»

З Польщі до Рави-Руської почне курсувати міжнародний потяг. Відпаде потреба змінювати колісні пари. І можна їхати одним потягом зі Львова (поки Рави-Руської) до країн Європи та повертатися до України.

Текст підготували журналісти чеського інформаційного ресурсу ProUkraїnu – партнера Район.in.ua.

Впровадження інфраструктурного проєкту «Євроколія Львів-Рава-Руськ-Варшава» дозволить покращити транспортне сполучення між Україною та Європою. Це значно розвантажить напрямок Мостиська–Львів, який став напевно головною та найпопулярнішою залізничною артерією у період війни. Реалізація проєкту дозволить запускати швидкі та безпересадкові потяги зі Львова до Польщі та інших країн Європи.

Наразі тривають роботи щодо облаштування нової євроколії протяжністю майже 8 кілометрів, а також реконструкція вокзалу у Раві-Руській з передбаченням можливості проводити там митний контроль. Надалі євроколію планують продовжити до Львова, а потім і до Києва.

«Ділянку Рава-Руська – Держкордон (Гребенне) не використовувалась 5 років», – повідомив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

Рава-Руська – українське місто на Львівщині, що розташоване неподалік кордону з Польщею. Відстань до Львова – 50 км, до Жовкви – 36 км, та приблизно 5 км до Польщі.

Наразі в Укрзалізниці відсутні пасажирські потяги, пристосовані для руху євроколією, відповідно перевезення швидше за все здійснюватимуться рухомим складом польської залізниці, – припускає lowcost.ua.

Залізничне сполучення «Євроколія Львів-Рава-Руська-Варшава» планують запустити 24 серпня.

 

Довідково: ProUkraїnu – це інформаційний ресурс про українців та для українців, які приїхали в Чехію через війну росії проти України. 

«Журналісти нашої команди також вимушені були поїхати з України, рятуючись від бомбардувань та жахливих злочинів, які чинить росія у нашій державі. Тому знаємо з власного досвіду, які питання та проблеми чекатимуть українців поза межами домівки, бо пройшли через це самі. Ми вже підготували відповіді на найактуальніші питання, що допоможуть кожному в ухваленні щоденних рішень. Саме на нашому сайті Ви можете дізнатися про своїх друзів, знайомих, сусідів з України, які поділяться своєю історією: історією боротьби, війни чи успіху. Також на Вас чекає безліч корисного аудіо- та відео контенту, що надихатиме. Буде цікаво, ми обіцяємо», — ProUkraїnu.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024