Земельні ресурси додали громадам Волині майже 300 мільйонів гривень плати за землю

22 Серпня 2022, 16:16
Плата за землю 500
Плата за землю

Волинські власники та користувачі землі протягом семи місяців 2022 року сплатили до місцевих бюджетів Волині 298 мільйонів гривень плати за землю.

Сума надходжень плати за землю, отримана громадами області, дещо менша минулорічних показників за аналогічний період. Ця ситуація пов’язана з відтермінуванням сплати земельного податку фізичними особами через запровадження воєнного стану.

Як і в минулі роки, найбільшу суму плати за землю до місцевих бюджетів перераховують юридичні особи. Наразі їх внесок – 266 мільйонів гривень. Тим часом громадяни-землевласники сплатили 31 мільйон гривень земельного податку.

Оскільки в області не ведуться активні бойові дії, у податковій службі рекомендують платникам своєчасно перераховувати до бюджету належні податки та збори. Водночас громадяни-землевласники та землекористувачі повинні подбати про сплату заборгованих у минулі роки податкових платежів – земельного податку та податку на нерухомість.

«Сьогодні надзвичайно важливо, щоб громади мали належне фінансове забезпечення. Власне сплачені мешканцями громад податки – це їх важливий фінансовий внесок у створення умов для діяльності комунальних служб, закладів охорони здоров’я та освіти, а також розв’язання інших актуальних питань, зокрема оборонного характеру. Оскільки чимало громадян мають заборгованість зі сплати майнових податків, варто її погасити і таким чином фінансово підтримати спроможність громади виконувати свої завдання та функції», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024