На Рівненщині заброньовано 7000 військовозобов’язаних

26 Серпня 2022, 10:18
Бронювання працівників 1984
Бронювання працівників

Про ситуацію із бронюванням військовозобов’язаних на Рівненщині розповів начальник ОВА Віталій Коваль в інтерв’ю для інформаційного агентства Міноборони «АрміяInform». Так, на сьогодні в області заброньовано близько 7000 працівників критично важливої сфери в регіоні.

«Дуже важливо зберегти високопрофесійних працівників, зокрема, технологів, наладчиків апаратури. Адже на деяких спеціалістах тримаються цілі підприємства. Наприклад, «Льонокомбінат». Тут 70 чоловіків – наладчики обладнання і від їхньої роботи, від готовності ліній до виробництва, залежить робота 900 жінок», - розповів Віталій Коваль.

Начальник ОВА вважає, що було б доцільно спростити цю процедуру і розширити перелік спеціальностей. Це потрібно для того, аби Рівненщина як тилова область могла би більш збалансовано виконувати задання із наповнення бюджетів і допомагати ЗСУ сплатою податків.

Нагадаємо, бронювання військовозобов’язаних — це надання відстрочки від мобілізації працівникам, без яких неможливе функціонування підприємства, установи або організації у воєнний час.

Читайте також: Кого не заберуть в армію: перелік підприємств та установ, які мають бронь

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024