Україна та Молдова скасували дозволи на міжнародні вантажні перевезення

28 Серпня 2022, 13:15
Вантажні перевезення 449
Вантажні перевезення

З 1 вересня українські перевізники зможуть їздити до Республіки Молдова за новими спрощеними правилами.

Команда Міністерства інфраструктури домовилась про це з колегами з Кишинева напередодні Дня Незалежності Молдови, яке святкували 27 серпня. Про це інформує Міністерство інфраструктури України.

Після підписання «транспортного безвізу» з країнами Європейського союзу Молдова залишалась єдиною державою на наших кордонах, з якою не повністю скасували дозвільний режим для українських перевізників. З огляду на великий обсяг вантажів, який зараз рухається у бік Молдови, підписання двостороннього протоколу зніме ризик зупинки руху нашого експорту.

Дозвільний режим збережуть для нерегулярних пасажирських перевезень (у наступному році сторони обміняються 2200 дозволами) та для перевезень до або з третіх країн (Україна отримає 10 тисяч дозволів на 2023 рік).

«Двостороннє скасування дозволів на міжнародні вантажні перевезення, відкриття кілька днів тому залізничної ділянки «Березине – Басарабяска», яка не працювала понад 20 років – це чудові приклади співробітництва у транспортній сфері, посилення взаємодії між Україною та Молдовою.

Тепер наше завдання – максимально використати нові можливості для посилення економік наших країн перед загрозами, які несе російська військова агресія та російська політика загалом», – заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024