5,4 мільйона гривень збитків: закарпатських лісівників підозрюють у перевищенні службових повноважень

30 Серпня 2022, 15:00
Незаконна вирубка лісу 809
Незаконна вирубка лісу

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури колишньому першому заступнику начальника Закарпатського ОУЛМГ та лісничому держпідприємства «Великоберезнянське ЛГ» повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки 

За інформацією слідства, службовець, який на той момент обіймав посаду першого заступника начальника управління, ігноруючи вимоги законодавства, підписав та видав лісорубний квиток, що не відповідав запроектованим матеріалам лісовпорядкування та передбачав проведення фактично неіснуючого виду рубки. До того ж її здійснення на вказаній площі передбачало необхідність попереднього одержання висновку з ОВД, який був відсутній. При цьому інший підозрюваний, усвідомлюючи наявність вказаних порушень, здав лісосіку в рубку, а надалі прийняв здійснені послуги без жодних зауважень. Про це повідомляє Закарпатська прокуратура.

Протиправні дії працівників лісоохорони призвели до здійснення на території площею 5 га незаконних суцільних рубок майже чотирьох сотень дерев, що завдало державі 5,4 мільйона гривень збитків.

Наразі підозрюваним вже обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту, що обласна прокуратура оскаржуватиме в апеляційному порядку, наполягаючи на триманні осіб під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Шостого слідчого відділу (з дислокацією у м. Ужгороді) ТУ ДБР.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024