На Ратнівщині податківці активно консультують громадян щодо переваг електронних сервісів ДПС

31 Серпня 2022, 13:50
Консультація громадян 510
Консультація громадян

Мешканцям Ратнівщини, котрі звертаються до місцевої ДПІ з питань виконання  зобов’язань перед бюджетом, податківці пропонують стати користувачами електронних сервісів ДПС.

Про це Бізнес.Район повідомили волинські податківці.

Зокрема, Електронний кабінет допоможе громадянам – власникам майна та юридичним особам не лише дізнатися про нарахування, а й сплатити податки до бюджету.

Начальниця Ратнівської ДПІ Оксана Більчук каже, що популярність комп’ютерної техніки та гаджетів серед людей різних вікових груп дозволяє кожному обрати найбільш зручний спосіб взаємодії з контролюючими органами.

«У Центрі обслуговування платників Ратнівської ДПІ запровадили практику індивідуального консультування для потенційних користувачів електронних сервісів і систематично проводять колективні зустрічі з платниками. Таке живе спілкування допомагає нам з’ясувати проблемні моменти при реєстрації та користуванні електронними сервісами», – наголошує Оксана Більчук.

Посадовиця підкреслила, що на кожній зустрічі з платниками обговорюють й інші актуальні питання. Зокрема, останнім часом чимало громадян цікавляться особливостями податкової амністії.

Нагадаємо, що особи, які задекларують активи, набуті за доходи без сплати податків у минулому, за умови перерахування одноразового збору звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за ухилення від сплати податків.  

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом – сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно – детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024