Закарпатська ОВА та Ощадбанк розробляють спільні проєкти підтримки економіки регіону

08 Вересня 2022, 14:34
Закарпатська ОВА та Ощадбанк розробляють спільні проєкти 391
Закарпатська ОВА та Ощадбанк розробляють спільні проєкти

Очільник області Віктор Микита провів зустріч із представницею наглядової ради Ощадбанку Розою Топановою та керівництвом Закарпатського обласного управління АТ.

Розглянули перспективи участі банку в реалізації проєктів ОВА на регіональному рівні. Про це інформують на сайті Закарпатської ОВА.

Зокрема, йшлося про кредитний портфель для бізнесу, територіальних громад, домогосподарств і фізичних осіб, котрий дасть можливість під час воєнного стану стимулювати сектор економіки Закарпаття, забезпечити створення умов для проживання працівників з-поміж ВПО та збільшити кількість робочих місць.

Також під час зустрічі обговорили питання депозитного портфеля та оновленого грантового кейса Ощадбанку. Під час зустрічі голова Закарпатської ОВА презентував перспективні проєкти розвитку регіону на 2022-2023 роки, частину з яких уже сьогодні можна реалізовувати за участі банківського сектору.

«Державний Ощадбанк в умовах воєнного стану – лідер у питаннях кредитування бізнесу, з високим рівнем довіри та сервісу. Водночас, за даними банку, Закарпаття друге в країні за рейтингом ділової репутації бізнесу, котрий користується його послугами.

Зараз ми об’єднуємо підприємців, громади та банк для стимулювання розвитку сільськогосподарського кластера, тваринництва, розширення житлового фонду й започаткування нових мікробізнесів тощо», – зазначив Віктор Микита.

Представники Ощадбанку також розпочинають розробку програм кредитування для садівництва/виноробства/виноградарства та тваринництва/вівчарства за запитом ОВА.

«Це фундаментальна робота, що може позитивно вплинути на розвиток цілих галузей сектору економіки Закарпаття, які раніше не вважалися провідними», – підкреслив очільник області.

Профільний департамент обласної військової адміністрації забезпечує комунікацію з партнерами та практичну реалізацію спільних проєктів з Ощадбанком.

«Наші зусилля сконцентровані на створенні максимально сприятливого економічного клімату й виконанні завдань Президента Володимира Зеленського щодо релокації підприємств і збереження економічного потенціалу для підтримки наших ЗСУ», – резюмував голова Закарпатської ОВА.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024