Україна зможе транспортувати трубопроводом до Гданська до двох мільйонів тонн олії на рік

10 Вересня 2022, 13:30
Олія 337
Олія

Попередні технічні характеристики українсько-польського проєкту з будівництва трубопроводу для транспортування рослинної олії – 600 кілометрів довжиною та потужністю в 2 мільйони тонн на рік.

Про деталі підписаного на днях меморандуму із Польщею щодо реалізації цього проєкту розповів в інтерв’ю Укрінформу міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Він наголосив, що Україні потрібно створювати альтернативні потужні логістичні маршрути експорту. Оскільки в нас переробляється багато олійних культур, то трубопровід є одним із таких варіантів.

«Ми займалися цим питанням кілька місяців – проводили експертизу, радилися з бізнесом. Польська сторона позитивно сприйняла цю пропозицію. Будівництво займатиме менше часу, ніж погодження всіх документів. Трубопровід матиме кількасот кілометрів і по цій дистанції треба врахувати інтереси дуже багатьох громад, людей. Нас це хвилює більше, ніж саме будівництво», – сказав Микола Сольський.

Як зауважив міністр, технічні характеристики дуже попередні: довжина – 600 кілометрів, потужність – до 2 мільйонів тонн олії на рік. Трубопровід мав би пролягати з району Ягодина (Волинська область) до Гданська.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024