У Луцьку подружжя нагодувало понад чотири тисячі ВПО безплатними обідами

13 Вересня 2022, 18:00
Володимир та Вікторія 927
Володимир та Вікторія

Володимир Окладний та його дружина Вікторія, які є власниками кафе «Легенда» у Луцьку, з початком війни почали пригощати внутрішньо переміщених осіб гарячими обідами. 

За цей час вони нагодували понад чотири тисячі переселенців. Кілька разів на тиждень, в залежності від ситуації з кількістю ВПО у місті, в кафе влаштовують спеціальні заходи. Їхню історію розповідає Всеукраїнська інформаційна кампанія «Пліч-о-пліч».

«Про початок повномасштабного вторгнення я дізнався о третій годині ночі, коли почув, як наші літаки з Луцького аеродрому злітають на форсажі. І через годину були вибухи. Паніки не було, було страшно. Я просто розбудив всіх своїх і сказав: «Почалася війна!» розповідає власник кафе Володимир Окладний.

Володимир розповів, що вже на четвертий чи п'ятий день вони вже відновили роботу.

«Ідея влаштовувати безплатні обіди для переселенців народилася з самої ідеї допомогти чим можеш країні, людям. Коли дізналися, що ми робимо безплатні обіди, хтось запропонував картоплю, хтось запропонував хліб, хтось запропонував гроші. Самі приходили дівчата, щось допомагали на кухні робити.

Починалося з того, що місцеві чим могли, тим нам допомагали. Ми пропонуємо, запрошуємо внутрішньо переміщених осіб, щоб вони приходили до нас, допомагали в приготуванні їжі. Коли у нас готовий обід, ми виносимо табличку з інформацію про це, ставимо і люди бачать і заходять.

Багато людей знають, що ми це робимо. Багато людей телефонує, запитує, чи можна до вас прийти сьогодні. Такі заходи у нас проводяться десь в середньому два-три рази на тиждень. Ми стараємося готувати різні страви.

У нас було ризотто, борщ, пару днів тому ми готували солянку. Коли ми почали готувати для переселенців, до нас приходило близько 70-80 людей на день. Кількість загалом, я думаю, що вже має бути точно понад чотири тисячі», каже пан Володимир.

«Коли Україна переможе, я влаштую, мабуть, для всіх безплатну дегустацію напоїв. Кому ситро, кому мохіто, кому щось, може, й інше. Українці, на мою думку, воїни в першу чергу. І ми обов'язково переможемо», підсумовує Володимир.

Читайте також: «У нас навіть духовки вдома нема»: як луцьке подружжя відкрило пончикарню

 

Довідково:

«Пліч-о-пліч» всеукраїнська кампанія про єдність українців й про те, що ми незламні, вільні та сміливі тоді, коли разом, яка реалізується за участі Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської, Чернівецької, Волинської ОДА.

Проєкт USAID «Трансформація комунікацій» має на меті працювати в партнерстві з урядом України, приватним сектором та громадянським суспільством задля підвищення стійкості демократії в Україні через інноваційні підходи, які залучають українців до обговорення демократичних перетворень та Європейської інтеграції країни.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024