Луцький ЦНАП давав майстер-клас по цифровізації

15 Вересня 2022, 12:18
Луцький ЦНАП давав майстер-клас по цифровізації 354
Луцький ЦНАП давав майстер-клас по цифровізації

Впровадження цифрових рішень та якісне надання адміністративних послуг — не забаганка, а вимога часу. 

Про це говорили 14 вересня у рамках візиту до Луцька представників громад Дніпропетровської та Волинської областей. Семінар відбувся на базі міського ЦНАПу.

Гості не лише мали можливість ставити питання його директору Ларисі Карп’як, а й ознайомитися із роботою Центру надання адміністративних послуг, який по праву вважають кращим в Україні. Тут можна оформити документи дозвільного характеру, подати заяви, скарги, пропозиції, одержати на них відповіді. В Центрі також можна записатись на прийом до міського голови, його заступників та керівників виконавчих органів міської ради, отримати ряд інших консультацій.

Цікаво, що надходження від адміністративних послуг, які надає луцький ЦНАП, щорічно до 13 мільйонів гривень. Це суттєве поповнення міського бюджету. Попри війну, працівники ЦНАПу і далі тримають цю високу планку, аби кожен відвідувач за один раз міг отримати абсолютно всі потрібні йому послуги – від отримання паспорту до реєстрації бізнесу.

Доносили таку інформацію гостям, а ще знайомили їх із кращими практиками у сфері цифровізації на прикладі місцевого самоврядування у конференц-залі закладу. Іншими словами, говорили про поступове перетворення всіх державних послуг на зручні онлайн-сервіси. Зокрема, заступник керівника Департаменту економічної політики Луцької міської ради Сергій Омельчук, розповів присутнім про цифрові рішення Луцької міської територіальної громади — як усе працює від “А” і до “Я”.

На важливості електронного документообігу, що унеможливлює різного роду ризики, наголосив і заступник Луцького міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич. А підсумком плідної дискусії став круглий стіл на тему “Особливості надання адміністративних послуг в умовах воєнного стану у Волинській та Дніпропетровській областях”.

Захід тривав понад дві години. Була можливість не лише поспілкуватися, а й обмінятися подарунками. А загалом, за словами Сергія Гунька, керівника компоненту “Цифровізація регіонів” у рамках реалізації швейцарсько-української Програми “Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади” EGAP, сторони збагатили один одного чималим масивом корисної інформації, що вже найближчим часом буде практично зреалізована як на заході, так і сході країни. А це означає, що у виграші буде вся Україна.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024