Депутати Волиньради просять Кабмін виключити «Волиньторф» з об'єктів малої приватизації

15 Вересня 2022, 14:00
«Волиньторф», 630
«Волиньторф»,

Депутати Волинської ОДА звернулися до Кабміну щодо виключення державного підприємства «Волиньторф» з переліку об’єктів малої приватизації та передачі його в управління Міністерства енергетики України.

Рішення прийняли під час 18 сесії облради 15 вересня. Про це повідомляє журналістка Бізнес.Район

«Волиньторф», одне з найбільших державних підприємств торф’яної галузі України, забезпечує паливом значну кількість населення та об’єктів соціальної інфраструктури. На сьогодні торф’яними брикетами лише у Волинській області опалюють понад 6494 закладів бюджетної i комунальної сфери: школи, дитячі садки, медичні заклади, санаторії, поштові відділення тощо. 

Майже в усіх цих закладах встановлені сучасні eнeprоощадні твердопаливні котли, що дало змогу відмовитися від  споживання природного газу та суттєво зекономити кошти державного та місцевих бюджетів.

ДП «Волиньторф» є одним з найбільших платників податків до державного бюджету та бюджету Маневицької селищної територіальної громади. За шість місяців 2022 року воно сплатило понад 22 мільйони гривень податків i зборів. 

Уже понад 10 років підприємство не отримує дотацій з державного бюджету, проте залишається прибутковим та зуміло зберегти свої виробничі потужності і трудовий колектив.

«За час російської агресії підприємство значно наростило обсяги виробництва i збуту продукції. Враховуючи пошкодження та знищення газових тепломереж внаслідок військових дій, поставки продукції в інші регіони України зросли у декілька разів, розширилися ринки збуту. ДП «Волиньторф» залишається дуже перспективним з точки зору подальшого розвитку його виробничого потенціалу.

 

За таких обставин, а також враховуючи досвід зарубіжних торфодобувних компаній, зокрема Фінляндії, це підприємство повинно залишитися у державній формі власності як запорука його стабільної діяльності у майбутньому», – йдеться у зверненні депутатів.

Тож депутати Волиньради вирішили надіслати звернення до Кабінету Міністрів України, щоб підприємство виключили з переліку об'єктів малої приватизації.

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024