На Закарпатті планують розвантажити пункт пропуску «Чоп (Тиса) – Захонь»

16 Вересня 2022, 18:00
Митний пункт «Лужанка» 2844
Митний пункт «Лужанка»

Оптимізація функціонування пунктів перетину державного кордону дозволить зменшити черги та скоротити час очікування.

Саме з такою метою з робочим візитом на Закарпатті перебуває заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм, йдеться на сайті Закарпатської ОВА.

Влаштувати невелику ділянку дороги в межах митного пункту «Лужанка», щоб з’єднати українську та угорську сторони, запустити нею порожні вантажні автомобілі для розвантаження КПП «Чоп (Тиса) – Захонь», котрі виїжджають з України – про це домовилися під час зустрічі на українсько-угорському кордоні.

«Аби це стало можливим, необхідно внести зміни до Міжурядової Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Угорщини про контроль прикордонного руху в пунктах пропуску через державний кордон для автомобільного та залізничного сполучення, підписаної у 2012 році», – прокоментував перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Зокрема, за його словами, умову документа про рух в межах КПП «Лужанка – Берегшурань» автомобільного пасажирського та вантажного сполучення загальною вагою до 7,5 тонн треба скасувати, знявши таким чином обмеження вантажопідйомності.

«Найближчі кілька днів напрацьовуватимуть юридичну базу для нової Угоди. Сподіваємося, рух порожніх вантажівок через цей пункт пропуску зможуть запустити якнайшвидше», – резюмував перший заступник очільника області.

Читайте також: 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024