Показники сплати ПДФО на Волині на 34,5% перевищують тогорічні

20 Вересня 2022, 10:30
ПДФО 281
ПДФО

Упродовж восьми місяців 2022 року на Волині завдяки офіційним робочим місцям і задекларованим доходам до бюджету сплатили понад 4,7 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб.

Про це Бізнес.Район інформують волинські податківці.

Сума перерахованого ПДФО в області до бюджетів усіх рівнів на 34,5% перевищує аналогічні надходження торік.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області відзначають, що росту сплати ПДФО на 1,2 мільярда гривень проти тогорічних показників сприяє висока податкова культура місцевих працедавців і збереження робочих місць більшістю з них.

«Всупереч умовам воєнного стану економічна активність волинських підприємств – основна передумова позитивної динаміки у податкових надходженнях загалом.  Завдяки легальному бізнесу та офіційним робочим місцям громади і держбюджет щомісяця отримують вагомі податкові надходження. Тож, з обережним оптимізмом можемо прогнозувати ритмічну і стабільну сплату податків у майбутньому», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Посадовець підкреслив, що саме зараз податкова служба активно співпрацює із Держпраці  у рамках інформаційної кампанії  «Виходь на світло!» з тим, щоб захистити інтереси найманих працівників та залучити до бюджету вкрай потрібні для країни кошти.

Зокрема, у рамках кампанії «Виходь на світло!» ДПС надає інформаційну підтримку щодо ознайомлення громадян з вимогами законодавства про офіційне оформлення найманої праці, спільно з Держпраці аналізує виявлені порушення та працює на їх упередження.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024