На Закарпатті українські митники пройшли навчання щодо аналізу ризиків та огляду автотранспорту

23 Вересня 2022, 14:00
Митниця 386
Митниця

За сприяння Програми з експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) Державного Департаменту США на базі Закарпатської митниці провели навчальний курс «Виявлення загроз на основі аналізу поведінки та методи проведення огляду автомобільного транспорту».

Відбулося це протягом 19-22 вересня 2022 року. Про це інформує Державна митна служба України.

Участь у навчальному заході взяли 18 посадових осіб Львівської, Закарпатської, Чернівецької, Вінницької та Одеської митниць.

Навчання спрямоване на вдосконалення навичок, необхідних для визначення ризиків в польових умовах, зокрема, спостереження, аналізу поведінки, розуміння вербальних та невербальних індикаторів загроз, проведення опитування, здійснення огляду автотранспорту з метою виявлення ризиків потенційної незаконної діяльності.

Під час тренінгу фахівці акцентували увагу, що в теперішніх умовах воєнного стану особливої важливості набуває здійснення контролю за переміщенням зброї і недопущення її нелегального переміщення.

Крім цього, учасників заходу ознайомили з досвідом роботи митного поста «Ужгород-автомобільний» Закарпатської митниці, а саме зі спеціальними технічними засобами митного контролю, які використовують митники під час огляду автотранспорту та як виявляють місця приховування товарів, в т.ч. у вантажівках і пасажирських автобусах.

А також, до яких способів приховування вдаються порушники митного законодавства, щоб перемістити у незаконний спосіб товар у різних сховищах та тайниках.

За результатами профільного навчання посадові особи удосконалили навички з аналізу ризиків та огляду автотранспорту в польових умовах, які стануть в подальшій роботі важливим елементом зі здійснення ефективного митного контролю в умовах воєнного стану.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024