Стартував прийом заявок на отримання рукавів для зберігання зерна від ФАО

28 Вересня 2022, 16:05
Зернові рукави 591
Зернові рукави

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України оголошують про початок реєстрації для отримання засобів тимчасового зберігання зерна (рукавів) місткістю 200 тонн. Про це говориться у повідомленні міністерства, пише agronews.ua.

Загалом ФАО та Мінагрополітики розповсюдять 30 тис. поліетиленових зернових рукавів. Засоби зберігання зерна зможуть отримати агровиробники: юридичні особи та фізичні особи-підприємці (ФОП), які обробляють землі на території України, окрім тимчасово окупованих.

«Подання заяв на участь у програмі здійснюється за допомогою Державного аграрного реєстру. Завдяки цьому аграрію не треба надсилати копії заяв або відвозити їх, а потім перевіряти правильність їх заповнення. Достатньо, не виходячи з дому, зайти в свій особистий електронний кабінет, обрати серед доступних програм підтримки «отримання гуманітарної допомоги від ФАО у вигляді тимчасових засобів зберігання сільськогосподарської продукції (рукавів)» та заповнити відповідну електронну форму», — пояснюють у міністерстві.

Основні вимоги до учасників програми:

  • площа землі в офіційній обробці (у власності чи оренді) від 100 до 10 000 га;
  • використання отриманих рукавів виключно для зберігання власно вирощеної продукції;
  • розташування оброблювальних земель на підконтрольних уряду територіях України;
  • самостійний вивіз рукавів зі складів у своїй області або у сусідній області (з Дніпропетровської — для сільгоспвиробників з Донецької, Луганської чи Запорізької області, з Миколаївської — для сільгоспвиробників з Херсонської області).

«Прийом заявок триватиме два тижні — до 9 жовтня. Після обробки та аналізу всіх отриманих заявок учасники програми отримають підтвердження про надання допомоги через ДАР, а також будуть повідомлені про адресу складу для самостійного транспортування рукавів на територію аграрного господарства», — додають у міністерстві.

Окрім цього, буде проведено ознайомчий вебінар щодо реєстрації та участі у програмі підтримки. Дата та час: 28 вересня 2022 року, 15:00. Посилання для участі у заході: https://fao.zoom.us/j/92374064545.

З додатковими запитаннями можна звернутись до Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО): +38 099 090 7582; +38 068 318 0943; [email protected], з технічних питань щодо реєстрації через систему ДАР: +38 044 339 9215; [email protected].

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024