У Володимирському районі обговорили програму допомоги малим агровиробникам

28 Вересня 2022, 18:00
У Володимирському районі обговорили програму допомоги малим агровиробникам 649
У Володимирському районі обговорили програму допомоги малим агровиробникам

На Волині триває навчання для представників профільних структур щодо державної підтримки аграріїв, які займаються сільськогосподарською діяльністю. Мова йде про домогосподарства, фізичних осіб, які здійснюють діяльність пов’язану з веденням особистого селянського господарства та самозайнятих осіб у сфері сільського господарства. 

Особисту участь в обговоренні нової державної програми допомоги агровиробникам взяв перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко. Про це пише Волинська ОДА.

«Держава підтримувала і надалі буде підтримувати розвиток сільського господарства. Особливо в умовах воєнного стану стійкість аграрної галузі є важливою складовою на шляху до перемоги». —запевнив перший заступник очільника області.

Під час навчання присутні детально ознайомились із процесом реєстрації у Державному аграрному реєстрі. А також з умовами, яких необхідно дотримуватися при подачі заявок на отримання безповоротної допомоги виробникам сільськогосподарської продукції. Зокрема, під час дискусії представники органів місцевого самоврядування отримали вичерпні відповіді на питання, що виникали.

Нагадаємо, що волинські фермери можуть отримати фінансову допомогу для обробітку сільгоспземель та утримання корів через програму підтримки, на яку слід зареєструватися у державному аграрному реєстрі (ДАР).

За умовою програми, фінансування надається фермерам, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь. Йдеться про допомогу в 3100 грн за один гектар, але не більше 372  тисяч гривень. А також 5300 грн за корову фермерам, які утримують від 3 до 100 тварин, але не більше 530 тисяч гривень.

Основна умова участі в програмі – це реєстрація в державному аграрному реєстрі (ДАР), який працює вже близько місяця та триватиме до 15 листопада 2022 року.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024