Оформити паспортні документи громадяни України можуть ще у двох містах Польщі

29 Вересня 2022, 12:39
Оформити паспортні документи можна в Кракові й Гданську 335
Оформити паспортні документи можна в Кракові й Гданську

Державна міграційна служба України розпочинає роботу державного підприємства «Документ» ще у двох містах Республіки Польща – 28 вересня центри обслуговування громадян «Паспортний сервіс» відкрили у Кракові та Гданську.

Про це інформує Державна міграційна служба України.

Як і на початку роботи представництва ДМС України у Варшаві, подача заяв-анкет на оформлення паспортних документів у нових містах здійснюється за допомогою програмно-технічних мобільних комплексів – спеціально облаштованих мікроавтобусів білого кольору із символікою ДП «Документ»:

  • у місті Кракові за адресою: Plac Jana Nowaka-Jeziorańskiego 31-154.

Графік роботи: пн-сб з 10:00 до 19:00.

  • у місті Гданську за адресою: Chelm. Shopping center Cienista 30, 80-046

Графік роботи: пн-сб з 10:00 до 19:00.

Наразі у мобільних комплексах громадяни України можуть оформити ID-картку, паспорт громадянина України для виїзду за кордон і скористатися послугою із оформлення обох документів одночасно.

Зареєструватися на отримання послуг можливо онлайн – з допомогою електронної черги, а також в порядку живої черги – якщо з якихось причин зареєструватися онлайн не вдалося. Для того, щоб стати у живу чергу, потрібно прийти до «Паспортного сервісу» вранці та отримати талон на обслуговування протягом робочого дня.

Водночас міграційна служба нагадує громадянам, що не варто користуватися послугами третіх осіб, які пропонують вам реєстрацію у електронній черзі для отримання адміністративних послуг ДМС України.

Як правило, це шахраї, які мають намір незаконно заволодіти коштами довірливих громадян. Частіше за все в таких ситуаціях люди ризикують залишитися без грошей та без документів.

«Пам’ятайте – запис до електронної черги є безоплатним. Відтак, закликаємо усіх не користуватися послугами посередників», – йдеться в повідомленні.

Більш детальна інформація про роботу центрів обслуговування громадян «Паспортний сервіс» – за посиланнями:

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024