Prozorro.Продажі проводитиме аукціони з продажу бурштину

30 Вересня 2022, 10:30
Бурштин 383
Бурштин

Продаж бурштину з Державного фонду дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України здійснюватиметься через державну електронну торгову систему Прозорро.Продажі.

Уряд визначив держпідприємство «Прозорро.Продажі» адміністратором електронної торгової системи відповідно до постанови №1069 від 27 вересня 2022 року. Про це повідомляє пресслужба Прозорро.Продажі.

Організатором онлайн-аукціонів з продажу бурштину в системі буде державна установа «Державне сховище дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України» на підставі рішення Міністерства фінансів України.

Аукціони з продажу бурштину проходитимуть на підвищення та на пониження ціни. Торги у системі проводитимуться через 15 календарних днів з дати оголошення аукціону.

Якщо лот не продасться на першому аукціоні, протягом п’яти робочих днів після його завершення, в системі зʼявиться оголошення про повторні торги.

«В умовах війни ми маємо використовувати усі прозорі інструменти для наповнення державного бюджету, підтримки економіки та армії. І чесний та відкритий продаж бурштину через онлайн-аукціони один з них.

Впевнений, що державна система Прозорро.Продажі допоможе забезпечити ефективний продаж бурштину та відкритість і прозорість угод», зазначив директор ДП «Прозорро.Продажі» Олексій Соболев.

Функція державної електронної торгової системи «Прозорро.Продажі» забезпечити неможливість втручання будь-кого в перебіг торгів, рівний доступ кожного учасника до аукціону, а також можливість будь-кому в режимі реального часу стежити за онлайн-аукціонами.

Уся інформація про хід та результати аукціонів з продажу бурштину буде доступна для всіх охочих у публічному модулі аналітики bi.prozorro.sale.

Учасники аукціонів з продажу бурштину зможуть брати в них участь, зареєструвавшись через один з акредитованих в системі «Прозорро.Продажі» майданчиків. Перелік таких майданчиків завжди доступний на сайті prozorro.sale.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024