На Закарпатті затримали зловмисників, які за хабар переправляли через держкордон чоловіків призовного віку

01 Жовтня 2022, 12:00
На Закарпатті затримали зловмисників 817
На Закарпатті затримали зловмисників

На Закарпатті правоохоронці викрили схему з переправлення осіб, що підлягають мобілізації, через державний кордон України.

Злочинний план полягав у тому, що фігуранти займалися виготовленням документів, на основі яких надалі вносилися неправдиві відомості до державної інформаційної системи «Шлях», інформує поліція Закарпаття.

Тобто, за визначену суму грошей, а саме 8 тисяч доларів США, чоловіки призовного віку, під виглядом перевізників чи волонтерів, отримували можливість покинути межі країни.

В ході проведення спільних заходів, слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, співробітники військової контррозвідки СБУ та оперативники Управління стратегічних розслідувань, затримали організаторку злочину – 38-річну ужгородку, та її спільника – 37-річного громадянина сусідньої країни.

Чоловіка затримали неподалік одного з пунктів пропуску в Закарпатській області, під час передачі черговому клієнту пакету документів та отримання взамін грошових коштів. Жінку затримали в той самий час за місцем її проживання.

Обох, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, в порядку статті 208 КПК України, помістили до ізолятора тимчасового тримання. В їхніх будинках правоохоронці провели санкціоновані судом обшуки, в результаті яких вилучили ряд речових доказів.

В поліції за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України та триває досудове розслідування.

За такі дії законом передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права займатися певною діяльністю чи обіймати певні посади на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024