На Волині власники та орендарі землі сплатили до місцевих бюджетів 358 мільйонів гривень плати за землю

02 Жовтня 2022, 18:00
Плата за землю 1162
Плата за землю

За підсумками січня-серпня 2022 року місцеві бюджети Волині отримали у розпорядження 358 мільйонів гривень плати за землю.

Про це Бізнес.Район повідомили волинські податківці.

Наразі внесок юридичних осіб до місцевих бюджетів – 308,6 мільйона гривень плати за землю. Фізичні особи – землевласники та землекористувачі перерахували 49,4 мільйона гривень земельного податку.

«Фінансове забезпечення громад значною мірою залежить від сумління та відповідальності усіх мешканців, які повинні своєчасно перераховувати до бюджету майнові податки. Власне плата за землю – це стабільне джерело надходжень, які кожна громада використовує для фінансування діяльності комунальних служб, закладів  охорони здоров’я та освіти, а також розв’язання інших актуальних питань, зокрема оборонного характеру», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Отож, у податковій службі рекомендують волинянам своєчасно перераховувати до бюджету належні податки та збори, а також подбати про сплату заборгованих у минулі роки податкових платежів – земельного податку та податку на нерухомість.                                                                                                                                     

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024