На Закарпатті продовжують зариблювати водойми

04 Жовтня 2022, 12:33
Форель 560
Форель

Днями лісівники державних підприємств Закарпатського ОУЛМГ поповнили мальками рибин місцеві водойми.

Про це йдеться на сторінці у фейсбуці закарпатської ОУЛУМГ.

ДП «Ясінянське ЛДГ»

За рекомендаціями знавців іхтіофауни, єгері підприємства вселили мальків форелі у гірські потічки лісництв, де рідкісні види краще приживуться та у перспективі дадуть позитивний кількісний результат і примножать річкову іхтіофауну Українських Карпат. 

З початку 2022 року у гірські струмки вже випустили 15 тисяч мальків форелі струмкової, форелі райдужної та лосося дунайського. Надійним партнером лісгоспу у штучному зарибленні річок є Державне агентство меліорації та рибного господарства у Закарпатській області.

Читайте також: У придунайських озерах на Одещині критично впав рівень води

ДП «Мокрянське ЛМГ»

Лісівники підприємства поповнили місцеву річку Тересву лососем дунайським, випустили в неї близько 3 тисяч штук мальків. Така акція проводиться вже декілька років поспіль і має на меті збільшити популяцію червонокнижної риби у гірській річці.

ДП «Брустурянське ЛМГ»

Червонокнижною фореллю струмковою поповнили притоки річок в Турбатському та Плайському лісництвах. Лісова охорона випустила у водотоки близько 25 тисяч рибин. За словами лісівників, період приживлюваності мальків дуже різний – в перший рік після зариблення залишається близько 70% форелі, на другий рік – 50-ти % і тільки на третій – 30-40%. Приживлюваність риби залежить від багатьох природних факторів.

ДП «Свалявське ЛГ»

Лісівники зарибили русла притоків Росішний, Оса та інших притоків річки Вича у Н.Воловецькому лісництві. На поповнення річкової фауни знадобилось 13 тисяч мальків форелі струмкової (Salmo trutta), з яких шість тисіч штук запустили у Н.Воловецькому лісництві, а інші – в Підполозянському та Пашківецькому лісництвах.

Важливо:

Після зариблення, аби форель прижилась краще, працівники лісового господарства будують штучні перепади на малих річках й укріпляють береги водних артерій.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024