У Луцьку волинські ділові жінки знайомилися з культурою споживання кави

06 Жовтня 2022, 09:46
Жанна Чиргинюк розповідає про каву 796
Жанна Чиргинюк розповідає про каву

Волинська жіноча ділова палата попри війну збирає однодумиць, аби трішки відвернутися від складних реалій сьогодення та надихнути жінок.

Ранок 4 жовтня для двадцяти ділових пані розпочався в одній з кав'ярень Луцька, де вони мали змогу послухати про культуру споживання кави та водночас скуштувати цього ароматного напою із тістечками. На заході побувала журналістка Район.Культура.

«Для внутрішньої гармонії важливо знаходити час для себе», – кажуть організатори події.

Оскільки кав'ярня знаходиться у підвальному приміщенні Старого міста, власниця закладу Жанна Чигринюк, розповіла цікаву історію цієї локації. Вивчаючи архівні матеріали та досліджуючи місце, жінка виявила, що підвал слугував колись винним погребом. Також цікавим відкриттям, було виявлення там підземного ходу.

Пані Жанна дуже цінує простір, у якому діє її заклад, тому майже нічого у ньому не змінювала. Навіть не підсилювала мобільний зв'язок та інтернет. Мовляв, поки ти насолоджуєшся кавою та приємною атмосферою з друзями, можна забути трішки про час.

Лише прикрасила старовинну цеглу картинами, які подарувала волинська художниця Олена Звягінцева. Вона написала декілька романтичних легенд Луцька, надихнувшись кавою у цій кав'ярні.

Окрім луцької історії в одному підвальчику, пані Жанна розповідала багато й про саму каву, адже цей напій – це для неї все: і робота, і хобі, і спосіб життя. Усі присутні дізналися про різницю між арабікою та робустою та про їхні смаки.

Також жінки довідалися, що обсмажена кава має тривалість життя, і через місяць після смаження помирає. Нині кавовий ринок пропонує багато підробок, тож пані Жанна поділилася секретами вибору якісної кави: як у кав'ярнях, так і у звичайних супермаркетах. 

Оскільки жінка є справжньою гурманкою, вона розповіла як правильно вживати свій улюблений напій. Наприклад, вона не радить псувати каву сиропами, а молоко не додавати відразу до чашки – все ж спробувати із першим ковтком смак справжньої кави. Поділилася знаннями щодо сортів кави, розповіла про свій улюблений.

До слова, організатори анонсують ще багато цікавих подій для ділових жінок Волині та запрошують долучатися до їхньої спільноти.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024