За кредитні польські гроші в Україні облаштують пункти пропуску, закуплять скануючі системи та дрони

06 Жовтня 2022, 14:50
Кредит від Польщі 539
Кредит від Польщі

Результати засідання українсько-польської експертної групи розглянули під час наради Мінреінтеграції та Міністерства фінансів України під головуванням міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Обговорили подальші дії з реалізації інвестпроєктів у рамках Договору між урядом України та урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

Кредитні кошти планують витратити на розбудову дорожньої інфраструктури на підходах до 5 пунктів пропуску на українсько-польському державному кордоні. А також – на реконструкцію пунктів пропуску «Шегині», «Краківець», «Рава-Руська», засобів митного контролю.

Частина коштів піде на закупівлю скануючих систем для Державної митної служби та дронів для Державної прикордонної служби.

«Дякуємо польській стороні за всебічну підтримку, яку ми відчуваємо з першого дня повномасштабного вторгнення рф. Сьогоднішні домовленості ще один наочний приклад такої підтримки та допомоги.

Це дозволить Україні облаштувати свої кордони відповідно до сучасних стандартів країн ЄС та мати якісний контроль за кордонами. Це ще один внесок у нашу спільну Перемогу, яка вже незабаром», – зазначила Ірина Верещук.

Нагадаємо, що Ірина Верещук є головою міжурядової комісії з Республікою Польща, яка координує діяльність між урядами наших держав в економічній, енергетичній, культурній і інших сферах.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024