Вартість пшениці зросла на 5% після ракетних ударів рф по Україні

11 Жовтня 2022, 14:42
Пшениця 332
Пшениця

Ф'ючерси на пшеницю на Чиказькій біржі зросли на 5% після того, як рф атакувала ракетами українські міста 10 жовтня – це викликало занепокоєння, що ескалація створює нову загрозу експорту зерна Чорним морем.

Про це пише Bloomberg, передає «Економічна правда».

«Вибухи пролунали в столиці вперше за кілька місяців, а президент росії володимир путін погрожував новими ракетними атаками через день після того, як він звинуватив українські сили в пошкодженні Кримського мосту.

Конфлікт, що загострюється, ставить під сумнів, чи погодяться обидві сторони продовжити угоду з експорту зерна з України, термін дії якої закінчується приблизно через місяць», – пише агентство.

Будь-яке уповільнення експорту може підвищити ціни на світові продукти харчування, які останнім часом знижувалися. Проблеми з українськими вантажами врожаю вже виникли, оскільки кількість суден, які відправляються і очікують перевірки в Стамбулі, збільшується, додає видання.

Ф'ючерси на пшеницю в Чикаго зросли до $9,2425 за бушель – це найбільший приріст цього місяця. Цього року ціни зросли приблизно на 20%. Кукурудза та соєві боби також подорожчали більш ніж на 1,5%.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024