Чи буде дефіцит яєць в Україні

18 Жовтня 2022, 17:33
Яйця 1763
Яйця

Коротка відповідь – дефіциту немає. Про це в один голос зазначають і представники мереж супермаркетів, і виробники.

Про це йдеться в статті «Економічної правди».

«Ситуація на щоденному та погодинному контролі. Йде робота з виробниками, профільними службами та міністерствами щодо врегулювання цієї ситуації щодо пояснення і зниження відпускної ціни. Всі магазини забезпечені товаром, і не йдеться про дефіцит чи перебої з поставками», – розповіли ЕП в пресслужбі ритейлеру АТБ.

У «Сільпо» констатують, що скорочення пропозиції яєць, яке й вплинуло на їх ціну вже відбулося. При цьому впевнено сказати, чи буде їх вартість рости надалі, не можна, адже ціновий пік вже міг настати.

Заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький пояснює, що на відновлення кількості поголів’я в областях, де традиційно вирощують яєчних курей, потрібно щонайменше два-три місяці, через що і виник «часовий лаг».

В середині жовтня споживачі також могли помітити пусті полиці з яйцями в магазинах, зокрема таку ситуацію фіксували у Києві. Проте найімовірніше, що її спричинив інший фактор, а саме – масовані ракетні обстріли росіян.

«В Україні яйця завжди входять в перелік трьох найбільш популярних товарів у будь-який час. Те, що зараз відбувається, скоріше пов'язано з тим, що люди в результаті тих ударів, які були по низці міст, могли запастися більше ніж раніше», – розповідають у «Сільпо».

Читайте також: Чому в Україні подорожчали яйця

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024