Волинські платники ПДВ спрямували до держбюджету понад 1,8 мільярда гривень податку на додану вартість

18 Жовтня 2022, 16:34
Податок на додану вартість 312
Податок на додану вартість

За підсумками трьох кварталів 2022 року волинські господарюючі суб’єкти спрямували до держбюджету 1 мільярд 849 мільйонів гривень податку на додану вартість.

Про це інформують волинські податківці.

Сума перерахованого ПДВ в області перевищує аналогічні показники минулого року на 39 мільйонів гривень. Таким чином, позитивна динаміка надходжень із податку на додану вартість зберігається, – констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Серед чинників, що сприяють позитивній динаміці у сплаті ПДВ у податковій службі краю називають ефективність податкового адміністрування та належний рівень податкової культури представників реального сектору економіки.

«Наш алгоритм роботи з платниками ПДВ передбачає винятково дистанційну взаємодію та максимально оперативне опрацювання отриманої від платників інформації. У випадку господарських відносин із підприємствами з ознаками ризиковості діяльність платника аналізується дуже ретельно. 

Тому ми радимо всім платникам ПДВ  уважно підходити до вибору ділових партнерів. Дізнатися більше про надійність бізнес-партнера  можна на вебпорталі ДПС України та уникнути взаємодії з контрагентами, що мають сумнівну  репутацію», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Більш пильна увага податківців до платників ПДВ – не випадкова. Податок на додану вартість належить до бюджетоутворюючих платежів. Спроби мінімізувати його сплату виявляються досить швидко завдяки сучасному інформаційно-аналітичному забезпеченню діяльності ДПС. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024