Україна заробила мільярд гривень за час відновлення приватизації

20 Жовтня 2022, 16:19
Приватизація 797
Приватизація

За місяць проведення аукціонів за новим законом держава заробила понад 1 мільярд гривень на приватизації державного майна. Усі ці кошти підуть на фінансування оборони.

Про це в ефірі телемарафону розповіла народна депутатка України, заступниця голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

«Українські інвестори – а всі ці активи отримають саме українські компанії – не бояться ракет. Вони готові інвестувати в розширення бізнесу вже сьогодні. Для держави це подвійна вигода: по-перше, зростання ВВП, по-друге – надходження від приватизації в державному бюджеті», – пояснила Роксолана Підласа.

Вона додала, що все, що заробляє сьогодні країна, в тому числі від приватизації – іде прямо на оборону, оскільки міжнародні партнери фінансують тільки соціальні видатки.

За словами заступниці голови Комітету, не зважаючи на складну безпекову ситуацію, на аукціонах спостерігається така ж конкуренція, як і минулого року: в середньому 3,5 учасники. Одна з причин – спрощення правил приватизації, яке Верховна Рада України ухвалила в серпні.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024