Волинську митницю звинувачують у затримуванні волонтерського вантажу

20 Жовтня 2022, 16:35
Волинську митницю звинувачують у затримуванні волонтерського вантажу 2316
Волинську митницю звинувачують у затримуванні волонтерського вантажу

Десять днів тому на Волинську митницю заїхав вантаж із генераторами та портативними електростанціями. Вантаж, на який вже черга замовлень від військових частин. Через хронічну перевтому волонтери зробили одну помилку в митній декларації.

Отримувачем вказали Львівську військову адміністрацію – суто автоматично, бо возили разом з ЛОВА десятки вантажів із дронами та раціями. Про це на своїй фейсбук-сторінці написала українська військова та громадська діячка, волонтерка Марія Берлінська.

Далі допис Марії подаємо без змін:

«Я до останнього не хотіла писати цей пост. Під час війни я намагаюсь не виносити на загал проблеми всередині держави, не тішити зайвий раз ворога і не грати проти своєї команди. Але іноді в своїй команді не свої гравці.

Ситуація в трьох пунктах:

1)Є благодійний Фонд, де я особисто волонтерю. Входить в топ найпотужніших Фондів України разом з Благодійним фондом Сергія Притули та «Повернись живим». Фонд менш відомий в Україні, але закордоном дуже популярний і впливовий – це Razom for Ukraine. 

З перших днів війни Фонд допомогає захищати, обсяг допомоги десятки мільярдів гривень. Медицина, техніка, авто, генератори. Все що потрібно. 

Десять днів тому на Волинську митницю заїхав вантаж із генераторами та портативними електростанціями. Вантаж, на який вже черга замовлень від військових частин. Через хронічну перевтому волонтери зробили одну помилку в митній декларації.

Отримувачем вказали Львівську Військову Адміністрацію – суто автоматично, бо возили разом з ЛОВА десятки вантажів із дронами та раціями.

За годину водій з логістом виправили декларацію (поставили отримувачем склад Разом у Львові), пояснили помилку, вибачились. В підтвердження додали рахунки про закупівлю, листи від продавців, лист від фонду.

2)Але керівники Волинської митниці, певне, вирішили скористатись ситуацією. У відповідь на дзвінки та прохання пропустити вантаж військовим почали звучати натяки.

«Розумієте, такий вантаж зараз всім потрібний. Давайте ми його вилучимо як контрабанду. А потім самі передамо військовим обов'язково».

Обовязково передадуть, нам треба просто вірити.

3)Вже 10 днів водій ночує на митниці. В цей час:

люди мерзнуть на фронті без генераторів і не мають чим заряджати присторої;

ми платимо кожен день простій зі своїх коштів, ці кошти могли піти на допомогу;

;фура просто стоїть під митницею замість того щоб завозити в Україну допомогу для оборони

В зв'язку з цим в мене питання: чи знає керівництво Волинської митниці, як холодно зараз спати на фронті? І чи вибрали ви собі місце де ви будете служити холодними ночами без  генераторів?

Микола Татарчук, як керівник Волинської митниці, дайте відповіді на питання.

Зараз в країні є лише дві ролі: бути в армії або допомогати армії. 

Ніякі генератори куплені за волонтерські кошти вам ніхто не віддасть. Краще віддати вас в армію, не вмієте допомогати армії, заважаєте волонтерам – вставайте в стрій.

Пітріотизм це не вишиванку носити», – написала Марія Берлінська.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024