Громади Волині залучили 5,7 мільярда гривень податкових платежів

21 Жовтня 2022, 18:00
Громади Волині залучили 5,7 мільярда гривень податкових платежів 738
Громади Волині залучили 5,7 мільярда гривень податкових платежів

За підсумками січня-вересня 2022 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 5 мільярдів 697 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Про це Бізнес.Район інформують волинські податківці.

Внесок волинських платників податків до місцевих бюджетів на 1 мільярд 398 мільйонів гривень перевищує показники такого ж періоду 2021 року.

«Позитивна динаміка у податкових надходжень дозволяє громадам впевнено планувати та фінансувати програми соціального та оборонного характеру, а також заходи для підтримки у належному стані інфраструктурних об’єктів. 

Міста і селища несуть додаткові витрати для належної підготовки до зими. Наразі стан сплати податків в області дозволяє констатувати: бізнес залишається надійним і прогнозованим партнером держави та органів місцевого самоврядування», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що податкова служба максимально орієнтована на запити платників щодо покращення податкового супроводу. Зокрема, більшість платників податків користуються можливістю дистанційного спілкування з ДПС за посередництвом Електронного кабінету. 

Фінансово підтримати країну можуть громадяни, котрі в минулі податкові періоди придбали активи за доходи, з яких не сплачено податки, – нагадують у податковій службі. Зокрема, до 1 березня 2023 року кожен, хто раніше отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024