ПриватБанк запускає валютний вклад «Капітал»: валюту для нього можна купувати за курсом НБУ

21 Жовтня 2022, 11:35
Долари 1722
Долари

З 21 жовтня ПриватБанк приєднується до ініціативи Національного банку України та запроваджує новий валютний вклад «Капітал», який додатково захистить гривневі заощадження клієнтів у разі подорожчання долара.

Про це повідомив член правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу Дмитро Мусієнко.

За його словами, згідно щойно затвердженої Постанови НБУ № 222, для розміщення коштів на вкладі «Капітал» клієнти банку можуть з власної гривневої картки купувати валюту без обмежень суми за офіційним курсом Національного банку (на 20.10.2022 – 36,57 гривні за долар США).

«Ми активно підтримали ініціативу регулятора щодо впровадження нового інструменту для захисту гривневих заощаджень українців і пропонуємо такий вклад 18,5 мільйона наших клієнтів», – відзначив Дмитро Мусієнко.

За його словами, вклад «Капітал» є зручною альтернативою вкладенню коштів у готівкову іноземну валюту, що зрештою сприятиме стабілізації курсу на готівковому ринку.

Відкрити строковий вклад «Капітал» в ПриватБанку можна через Приват24 чи відділення банку у доларах США строком на 6 або 12 місяців. Мінімальна сума вкладу – 500 доларів, максимальна сума одного вкладу не обмежена. Умови вкладу не передбачають його поповнення, втім клієнти при бажанні заощадити більше коштів мають можливість відкривати декілька вкладів.

Після закінчення строку вкладу, сума вкладу та нараховані проценти автоматично конвертуються з доларів США у гривню за поточним офіційним курсом НБУ та повертаються на ту саму картку, з якої було відкрито вклад. Таким чином заощадження у гривні зберігають свій еквівалент до долара США.

Нагадаємо, від 21 жовтня українці можуть купувати валюту по офіційному курсу НБУ без обмежень за сумою.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024