В Україні жінки-фермерки отримали грошові сертифікати на розвиток бізнесу

23 Жовтня 2022, 15:21
В Україні жінки-фермерки отримали грошові сертифікати на розвиток бізнесу 398
В Україні жінки-фермерки отримали грошові сертифікати на розвиток бізнесу

Міжнародна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience, яка спільно з Мінагрополітики третій рік поспіль розвивають освітньо-грантову програму «TalentA» на підтримку жіночого фермерства, визначила переможниць та вручила грошові сертифікати на розвиток бізнесу.

Про це інформує Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Цього року учасницями грантового конкурсу стали 28 жінок-фермерок віком від 23 до 70 років з 18 областей України. Вони пройшли спеціальне навчання, отримали дипломи та розробили проєкти з урахування консультацій менторів.

Серед учасниць експертна рада визначила 9 переможниць, які отримали сертифікати на суму 120 – 370 тисяч гривень кожна на підтримку життєдіяльності бізнесу та соціальну допомогу громадам в подоланні наслідків війни в Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Черкаській, Одеській, Дніпропетровській, Львівській, Закарпатській та Харківській областях.

Загалом грантовий фонд становить понад 2,8 мільйона гривень, які Corteva Agriscience виділяє з метою відновлення жіночого фермерства та змінення продовольчої безпеки громад.

«TalentA-2022. Антикрихкість» є продовженням програми, яку Corteva реалізувала в Україні в 2020 та 2021 роках. Вона має на меті допомогти жінкам, які залучені в сільськогосподарському виробництві, впоратись із наслідками трагічних подій, що відбуваються на території України: 

  • відновити та забезпечити життєздатність бізнесу,
  • адаптуватись до нових реалій,
  • управляти кризою і таким чином знизити ризики для продовольчої безпеки в громадах.

Особливо зараз, коли українська економіка переживає найскладніші часи, а кількість людей, які потребують підтримки, збільшилася.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024