«Укрзалізниця» анонсує нове сполучення між Ужгородом та Івано-Франківськом

26 Жовтня 2022, 18:00
«Укрзалізниця» анонсує нове сполучення між Ужгородом та Івано-Франківськом 759
«Укрзалізниця» анонсує нове сполучення між Ужгородом та Івано-Франківськом

Між Ужгородом та Івано-Франківськом планують створити залізничне сполучення.

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

За словами очільника Закарпатської ОВА, залізничний маршрут з Ужгорода до Івано-Франківська пролягатиме через такі пункти призначення: Ужгород – Тересва – міжнародний залізничний пункт пропуску «Тересва – Кимпулунг ла Тиса» – міжнародний залізничний пункт пропуску «Ділове – Валя Вишеулуй» – Берлибаш – Рахів – Івано-Франківськ.

Йдеться про транзитний транспортний коридор через територію Румунії по широкій колії без пересадок. Відкриття цього сполучення орієнтоване на проїзд у міжнародному сполученні (тільки за біометричними закордонними паспортами, — зазначив голова Закарпатської ОВА.

Віктор Микита також додав, що для з'єднання залізничного сполучення на кордоні необхідно зробити 17 кілометрів колії. 

Також окремого обсягу робіт та часу потребують два мости на маршруті на території Румунії. Для слідування вже готові дизель-поїзди, які очікують на введення у відповідні маршрути, — йдеться у повідомленні голови ОВА Закарпаття.

За його словами, румунський префект повіту Марамуреш Рудольф Штаудер повідомив, що румунська сторона зробить усе можливе, щоб завершити роботи та з'єднати колії на пунктах пропуску до кінця року.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024