Все більше закарпатських підприємців віддають перевагу програмним РРО

31 Жовтня 2022, 15:15
РРО 506
РРО

В Головному управлінні ДПС у Закарпатській області зареєстровано 8017 класичних реєстраторів розрахункових операцій та 6724 програмні реєстратори розрахункових операцій.

З РРО 2191 зареєстровано юридичними особами та 5826 фізичними особами-підприємцями. Про це повідомляє ДПС у Закарпатській області

Варто зазначити, що із зареєстрованих ПРРО 5979 застосують фізичні особи-підприємці, що на понад півтори сотні більше ніж кількість фізичних осіб, які застосовують класичні РРО. Юридичні особи зареєстрували 745 програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області зазначають, що ПРРО має чимало переваг перед класичними, а саме:

  • вільний вибір для суб’єкта господарювання;
  • відсутність посередників (еквайєра, ЦСО);
  • відсутність експертизи для комерційних ПРРО;
  • пристосовність для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему iOS, Windows, Android;
  • реєстрація в режимі онлайн в контролюючому органі;
  • виключно електронний документообіг;
  • безплатність програмного забезпечення (програмне рішення ДПС).

Суб’єкти господарювання можуть зареєструвати ПРРО, скориставшись безкоштовним програмним рішенням, яке розміщено на вебсайті ДПС України у банері «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/).

Нагадуємо, що банер також містить нормативно – правові акти, відеоуроки щодо процедури реєстрації ПРРО, отримання електронних ключів у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС, інструкції щодо заповнення та подання форм, інформаційні повідомлення щодо оновлення версій безкоштовних програмних рішень.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024