На Рівненщині планують збільшити кількість індустріальних парків

04 Листопада 2022, 18:00
На Рівненщині планують збільшити кількість індустріальних парків 1694
На Рівненщині планують збільшити кількість індустріальних парків

Під час наради у Рівненській ОВА обговорили важливість розширення мережі індустріальних парків в області. Адже наявність таких майданчиків – перевага для регіону отримати інвестора.

Про це повідомляють на сайті Рівненської ОВА.

На сьогодні в області вже діють два індустріальні парки: у Малолюбашанській та Городоцькій громадах. Днями підписали меморандум про створення ЕКОіндустріального парку між потенційним інвестором і Привільненською сільрадою.

Разом з тим, на Рівненщині є щонайменше 10 ділянок промислового призначення, які можна запропонувати бізнесу.

«Інвестор зацікавлений прийти в регіон та одразу працювати, минаючи усі бюрократичні процедури. А індустріальні парки – це вже оформлені та облаштовані промислові майданчики, де діють податкові та митні пільги, у тому числі на 10 років звільнення від сплати податку на прибуток.

Тому керівникам районів і громадам потрібно проаналізувати потенціал таких майданчиків. Маємо шукати можливості для розвитку Рівненщини на всіх напрямках. Нам дуже важливі перемоги на «економічному фронті», – зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Тим більше, як додав Віталій Коваль, держава зробила ще один крок до запуску успішних індустріальних парків.

Зокрема, уряд затвердив порядок надання коштів для облаштування індустріальних парків та будівництва об’єктів інфраструктури, необхідних для їх функціонування. Максимальна сума – до 60 мільйонів гривень і за умови, що це не більше 80% від проєкту.

Також схвалили порядок надання компенсації відсоткової ставки за кредитами для облаштування індустріального парку. Для компанії, яка його облаштовує, максимальний обсяг компенсації становитиме 60 мільйонів гривень, для учасників – 45 мільйонів гривень.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024