На потреби тероборони та військових формувань Закарпаття виділили понад 100 мільйонів гривень

05 Листопада 2022, 10:04
Гроші на армію 979
Гроші на армію

На Закарпатті з обласного бюджету виділили 103 мільйони гривень на потреби тероборони та військових формувань. 

Про це 3 листопада під час першого пленарного засідання VІІІ сесії Закарпатської облради повідомив директор департаменту фінансів Закарпатської облдержадміністрації Петро Лазар, звітуючи про освоєння коштів обласного бюджету з березня по жовтень цього року, — повідомляють на Facebook-сторінці Закарпатської ОВА.

Зокрема — 82 мільйони витратили на тероборону та понад 21 мільйон — на підтримку військових формувань.

Разом з тим, керівник фінансового департаменту повідомив про перевиконання бюджету на 60 мільйонів гривень та розповів, що 10 мільйонів гривень з обласного бюджету заплановано виділити на закупівлю зимової форми для тероборони та інших військових формувань у краї. Загальна вартість складає 50 мільйонів. Решту грошей виділять територіальні громади Закарпаття.

Також планують виділити 30 мільйонів гривень на завершення будівництва у Нижній Апші туберкульозної лікарні на 100 ліжок у межах проєкту «Зменшення ризику епідемії туберкульозу на прикордонних територіях України і Польщі». Бюджет проєкту — 6,4 мільйона євро.

Частину коштів обласного бюджету скерували на ремонт приміщень для ВПО, яких планується відселити з навчальних та комунальних закладів області. Мова йде про окремі комунальні об’єкти у Кам’янському, Середньому, Ясінях, Кушниці, Синевирі, Тересві та Горінчові, — йдеться у публікації облради.

Також область разом з районом та територіальною громадою візьме дольову участь у погашенні заборгованості працівникам Великоберезнянського районного територіального центру соціального обслуговування.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024