З Рівненщини в дохід держави направили бурштину на понад 4 мільйони гривень

08 Листопада 2022, 17:25
Бурштин 701
Бурштин

Завдяки ефективній взаємодії з правоохоронними та іншими державними органами Рівненської області упродовж 2022 року прокурори до судів скерували 99 кримінальних проваджень про вчинення кримінальних правопорушень проти довкілля.

З яких п’ять – щодо діяльності організованих злочинних груп у вказаній сфері, 56 – щодо незаконних дій з бурштином та 36 – за фактами незаконних порубок, перевезення, зберігання та збуту лісу. Про це інформує Рівненська обласна прокуратура.

У закінчених кримінальних провадженнях встановили збитків інтересам держави та територіальних громад на суму 1,7 мільйона гривень, з яких: відшкодували у добровільному порядку 0,5 мільйона гривень, наклали арешт на майно вартістю 0,9 мільйона гривень., заявили позовів на 0,5 мільйона гривень.

Встановлені у кримінальних провадженнях збитки охопили позовною роботою чи заходами забезпечення кримінального провадження.

Також, з початку року суди постановили вже 34 вироки відносно 43 осіб за незаконне видобування, збут, придбання, передачу, пересилання, перевезення та переробку бурштину. За результатами застосування конфіскації та спецконфіскації майна у дохід держави направили 1020 кілограмів бурштину, загальною вартістю понад 4 мільйони гривень.

Крім того, протягом цього року під час виконання вироків суду органи виконавчої служби до Державного сховища дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України направили бурштин загальною вагою 1641 кілограм, загальною вартістю 15,15 мільйона гривень.

Також з початку 2022 року суди області розглянули 30 кримінальних проваджень за фактами незаконних операцій з лісом, що скеровані до суду окружними прокуратурами та апаратом обласної прокуратури.

Рішеннями судів на потреби Збройних Сил України передали 752 метрів кубічних деревини та 332 колоди дерев різних порід.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024