Вклад платників податків Волині до бюджетів громад перевищив 6,5 мільярда гривень

08 Листопада 2022, 18:10
Вклад платників податків  Волині до бюджетів громад перевищив 6,5 мільярда гривень 727
Вклад платників податків Волині до бюджетів громад перевищив 6,5 мільярда гривень

За підсумками десяти місяців 2022 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 6 мільярдів 517 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Про це інформують волинські податківці.

Внесок волинських платників податків до місцевих бюджетів на 1 мільярд 688 мільйонів гривень перевищує аналогічні показники минулого року.

«Всупереч труднощам воєнного часу громади стабільно отримують кошти. А це означає, що органи місцевого самоврядування можуть планувати видатки, насамперед для забезпечення діяльності об’єктів критично важливої інфраструктури та на соціальні програми. Безумовно, що у зимовий період потреба у коштах для своєчасного розв’язання нагальних питань зростатиме. 

Впевнений, що реальне партнерство всіх гілок влади та платників податків допоможе пройти випробування воєнного часу гідно. Чесно сплачуючи податки, легальний волинський бізнес демонструє соціально відповідальну позицію», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що податкова служба максимально орієнтована на запити платників щодо покращення податкового супроводу. Зокрема, більшість платників податків користуються можливістю дистанційного спілкування з ДПС за посередництвом Електронного кабінету. 

Фінансово підтримати країну можуть громадяни, котрі в минулі податкові періоди придбали активи за доходи, з яких не сплачено податки, - нагадують у податковій службі. Зокрема, до 1 березня 2023 року кожен, хто раніше отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Детальну інформацію щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024