На Закарпатті стартував форум щодо цифровізації громад під час війни

10 Листопада 2022, 14:22
На Закарпатті стартував форум щодо цифровізації громад під час війни 1028
На Закарпатті стартував форум щодо цифровізації громад під час війни

В Ужгороді розпочався форум, присвячений цифровізації громад в умовах війни у межах українського тижня регіональної цифрової трансформації.

Для Мінцифри цей напрямок є одним із пріоритетних, на цьому під час відкриття заходу наголосила заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан. Про це пише Закарпатська ОВА.

«Зараз працюємо над запуском проєкту Дія.Цифрова громада – єдиним маркетплейсом, де буде розміщено багато корисної інформації для представників громад. Це безпосередньо індекс цифрової трансформації регіону, ТГ, база знань для команд, маркетплейс цифрових рішень та багато іншого», – зазначила Валерія Іонан.

Своєю чергою голова Закарпатської ОВА Віктор Микита зауважив, що для громад області цей форум – унікальна можливість поділитися власним досвідом і перейняти здобутки провідних експертів, національних та регіональних лідерів, керівників IT-компаній.

«Синхронізація зусиль на рівнях тергромад, обласної та центральної влади – це важлива складова цифрової трансформації Закарпаття. Тож продовжуємо спільну роботу в цьому напрямку», – підкреслив Віктор Микита.

Цифрові навички зараз актуальні в кожній галузі та в повсякденному житті. Для того, щоб якомога більше краян здобували такі важливі знання, відповідні ініціативи впроваджують на рівні кожної громади.

«Розвиток мережі ЦНАПів, підключення віддалених населених пунктів до швидкісного інтернету, впровадження режиму paperless, створення безпечного інформаційного середовища, цифровізація освіти, медицини – це лише частина проєктів, котрі реалізовуємо в області», – зауважив заступник очільника ОВА Олександр Пацкан.

Керівництво області переконане, що форум буде корисним для наших громад, сприятиме посиленню співпраці на міжрегіональному рівні й започаткуванню нових ініціатив.

Захід організували Міністерство цифрової трансформації України спільно із Закарпатською ОВА та центром підтримки підприємців Дія.Бізнес.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024