Від Балтії – до Франції: з цього року українська продукція продається в тисячах європейських магазинів

12 Листопада 2022, 17:02
Експорт 728
Експорт

Щоб допомогти компенсувати втрати українського бізнесу на внутрішньому ринку через війну, вітчизняні дипломати сприяють експортерам у виході на зовнішні ринки. І вже є чимало таких успішних кейсів. Про це під час свого виступу на форумі RE: Open Zakarpattia розповів Олександр Баньков, Державний Секретар МЗС України

“Зараз основна наша задача – супровід і підтримка бізнесу з України. Для цього проводимо багато акцій. До прикладу, запустили проект, який допомагає українським виробникам зайти в європейський ритейл. Фактично –  це домовленість з тисячами магазинів від Балтії до Франції, де українська продукція розміщується і продається, а частина коштів передається на підтримку ЗСУ і України. До речі, ми масштабуємо цю історію і маємо план на більш ніж 20 країн”, – розповів Олександр Баньков

Також він повідомив, що українські дипломати домовилися з організаторами великих виставкових заходів в різних країнах Європи про преференції для українських виробників, які прагнуть представити свою продукцію потенційним іноземним покупцям.  

“Ми сприяємо нашим виробникам в участі в таких заходах. І ці два згадані приклади – це перспективна історія переходу на новий рівень співпраці держави і бізнесу. І на новий рівень довіри. Раніше наш бізнес не вірив державі. Зараз ставлення змінюється” – каже Олександр Баньков. 

Олександра Сологуб, представниця офісу «НАЗОВНІ», також додала, що цей цифровий інструмент для бізнесу підвищує рівень комунікації експортерів, це легкий у користуванні і зручний інструмент. “Експортери заповнюють заявки, з якими у державах, де є українські представництва працюють дипломати. Також експортери мають підтримку від менеджерів, які рекомендують країни, до яких краще звернутись з конкретною продукцією. Вже є успішні кейси, коли підписуються контракти і українські експортери виходять на зовнішні ринки,” – запевнила Олександра Сологуб.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024