Експорт із Закарпаття виріс на 18% у порівнянні з минулим роком

13 Листопада 2022, 12:02
Експорт 441
Експорт

Експорт суб’єктами господарювання Закарпаття за 9 місяців склав півтора мільярда доларів і виріс на 18%, порівнюючи з 2021 роком. Щодо виконання місцевих бюджетів схожа картина. 

Такі дані навів Василь Іванчо, заступник голови Закарпатської ОВА, виступаючи на форумі Re:Оpen Zakarpattia 2022.

«Маємо приріст 140% (у порівнянні з минулим роком). Є значна доля надходжень від сектору державної безпеки. Водночас спостерігаємо те, що бізнес також збільшив надходження до бюджетів», - зазначив Василь Іванчо.

Чиновник зауважив, що в умовах війни Закарпаття мало різні виклики. Один з них – паливна криза, на яку швидко відреагували саме завдяки добросусідським відносинам з близькими країнами. 

«Нашим паливним компаніям вдалося працювати майже без зупинки. Маючи гарну комунікацію з консульством Словаччини, Румунії зробити так, що доставка палива відбувалася майже з коліс. Розмитнення та інші служби працювали дуже оперативно, - каже Василь Іванчо.

 Сьогодні, за його словами, найбільший виклик для бізнесу – мобілізація. Коли фахівці, котрі є професійними спеціалістами, яких не так легко замінити, були призвані особливо в перші місяці. Потім ситуація трохи стабілізувалася: мобілізаційні завдання в області виконувалися і бізнес не зупинявся.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024