На Волині до держбюджету сплатили понад 2 мільярди гривень ПДВ

13 Листопада 2022, 17:32
ПДВ 1631
ПДВ

Волинські платники ПДВ протягом десяти місяців 2022 спрямували до держбюджету 2 мільярди 41 мільйон гривень податку на додану вартість.

Показники сплати ПДВ в області - вищі минулорічних надходжень за аналогічний період.

Задля забезпечення своєчасної сплати бюджетоутворюючих платежів, до яких належить ПДВ, у податковій службі дбають про ефективність адміністрування та якісний податковий супровід бізнесу.

«Безумовно, що ми ведемо конструктивний діалог із представниками реального сектору економіки. Саме сумлінні платники податків в умовах воєнного стану залишаються надійними партнерами держави у питанні фінансової безпеки. Наша системна робота, насамперед у площині протидії зловживанням та мінімізації сплати податків, дозволяє країні отримувати кошти для протидії загарбнику та створює рівні конкурентні умови для легального сектору економіки», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Серед факторів, які позитивно впливають на діалог платників ПДВ із податковою службою, - винятково дистанційне звітування та дотримання строків під час опрацювання отриманої від платників інформації.

У випадку господарських відносин із підприємствами з ознаками ризиковості діяльність платника аналізується дуже ґрунтовно, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. Щоб запобігти зупиненню реєстрації податкових накладних варто уважно підходити до вибору ділових партнерів та уникати взаємодії з контрагентами, що мають сумнівну репутацію.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: національна безпека та оборона вимагають належного фінансового забезпечення. Країна здатна ефективно протидіяти ворогу за умови стабільних бюджетних надходжень і зразкової податкової дисципліни всіх платників податків.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024