Із легальних доходів волинян до бюджету сплатили майже 6,3 мільярда гривень ПДФО

15 Листопада 2022, 12:32
ПДФО 365
ПДФО

За підсумками січня-жовтня 2022 року з легальних доходів волинян до бюджету сплатили 6 мільярдів 280 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Сума залучених надходжень ПДФО до бюджетів усіх рівнів значно перевищує тогорічні показники за аналогічний період.

Про це інформують волинські податківці.

Зокрема, завдяки офіційним робочим місцям до бюджету сплатили на 1 мільярд 772 мільйони гривень більше ПДФО проти десяти місяців минулого року.

Серед передумов суттєвого росту надходжень податку на доходи фізичних осіб – збереження офіційних робочих місць та соціальна відповідальність бізнесу, представники якого дотримуються вимог закону при оплаті праці, – констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

«Економічна активність більшості господарюючих суб’єктів Волині всупереч обставинам воєнного часу дозволяє бюджетам усіх рівнів отримувати кошти для фінансування нагальних питань. Власне ріст показників сплати податків свідчить про успішну адаптацію бізнесу до умов воєнного часу та прагнення до здійснення ефективної бізнес-діяльності.

Така позиція заслуговує на суспільну підтримку і повагу, оскільки завдяки сумлінним платникам держава своєчасно отримує кошти для забезпечення оборонних заходів. Не менш важливо, що з початком опалювального сезону громади теж мають кошти для підтримки у належному стані об’єктів критичної інфраструктури», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024