Волиняни сплатили 470 мільйонів гривень військового збору

16 Листопада 2022, 10:15
Військовий збір 792
Військовий збір

За підсумками січня-жовтня 2022 року на Волині до держбюджету сплачено 468,5 мільйона гривень військового збору. Це на 125 мільйонів гривень більше проти аналогічного періоду торік.

Про це Бізнес.Район повідомили у пресслужбі ГУ ДПС у Волинській області.

«В умовах воєнного стану чесно сплачені податки – це реальний вклад кожного у спроможність країни успішно протидіяти ворогу. Оскільки на Волині має місце позитивна динаміка надходжень військового збору, є підстави стверджувати про дотримання соціальних гарантій при оплаті праці більшістю волинських працедавців. А це означає, що офіційно працевлаштовані громадяни щомісяця фінансово підтримують національну армію і таким чином наближають перемогу над загарбником», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що зі свого боку держава кожному, хто працює офіційно, гарантує соціальний захист у разі настання страхового випадку чи виходу на пенсію.

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують підтримати країну фінансово громадянам, які придбали активи у минулі податкові періоди за доходи без належного оподаткування.

У рамках податкової амністії держава запропонувала до 1 березня 2023 року на компромісних умовах подати одноразову добровільну декларацію.

Особи, які задекларують такі активи та перерахують до бюджету одноразовий збір, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за ухилення від оподаткування в минулому.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024