Відпрацювання Вараського району: вилучили зброю, бурштин та наркотики

19 Листопада 2022, 12:29
Відпрацювання Вараського району: вилучили зброю, бурштин та наркотики 633
Відпрацювання Вараського району: вилучили зброю, бурштин та наркотики

Посилені заходи щодо дотримання законодавства у сфері довкілля та протидії злочинності тривають на території Вараського району. 

У рамках кримінальних проваджень поліцейські за минулі три доби провели 8 санкціонованих обшуків та під час відпрацювання задокументували факти незаконного зберігання, перевезення наркотиків і порубки лісу.  Про це інформують у поліції Рівненщини.

За процесуального керівництва Вараської окружної прокуратури та силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення слідчі спільно із працівниками карного розшуку відділення №1 (смт Володимирець) під час проведення слідчих дій виявили та вилучили за місцем проживання фігурантів кримінальних проваджень три мотопомпи, каміння бурштину-сирцю, транспортний засіб «УАЗ», у салоні якого знаходилося обладнання для незаконного промислу. Правоохоронці також вилучили  дві одиниці короткоствольної зброї, набої, корпус гранати та запал до неї, марихуану, пристрій для куріння.  

Крім того, працівники сектору реагування патрульної поліції Володимирецького відділення під час патрулювання виявили двох жителів району, які «заготовляли» дрова на зиму. Так, у селі Балаховичі поліцейські зупинили трактор кустарного виробництва із причепленою до нього підводою зі свіжозрізаними колодами сосни. Доставити лісопродукцію додому 66-річному місцевому жителю так і не вдалося, як і 42-річному мешканцю села Біле, який лише завантажив  деревину в лісовому масиві. За фактами незаконної порубки лісу відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 246 КК України. 

А у селищі Володимирець екіпаж СРПП зупинив автомобіль «ВАЗ-2108», 23-річний водій якого під час перевірки документів помітно нервував.  Чоловік погодився на огляд транспортного засобу, в якому поліцейські виявили у барсетці порошкоподібну кристалічну речовину, схожу на психотропну. Від будь-яких пояснень про походження наркотичного засобу чоловік відмовився. За фактом незаконного зберігання і перевезення психотропних речовин розпочато досудове розслідування. 

Вилучені зброя, боєприпаси та наркотичні засоби відправлені для проведення експертизи, а деревина поміщена на територію лісгоспу під відповідальне зберігання. Вирішується також питання про накладення арешту на вилучене. 

Слідчі дії у кримінальних провадженнях тривають. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024