Власники нерухомості на Волині додали громадам 123 мільйони гривень податку

21 Листопада 2022, 15:14
Податок на нерухомість 1046
Податок на нерухомість

Упродовж десяти місяців 2022 року власники нерухомості на Волині сплатили до місцевих бюджетів 123 мільйони гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Показники сплати податку на нерухомість за підсумками десяти місяців поточного року дещо перевищують минулорічні показники за аналогічний період. Про це Бізнес.Район повідомили у ГУ ДПС у Волинській області.

Майнові податки становлять вагому частку доходів місцевих бюджетів. Тому у податковій службі звертають увагу власників нерухомості - юридичних та фізичних осіб, на важливості своєчасної сплати податків.

«Бюджети громад, на території яких знаходяться об’єкти нерухомості, сформовані з врахуванням надходжень від оподаткування майна. Тому всі, хто має таку можливість, повинні виконувати податкові зобов’язання. Безумовно, що запровадження воєнного стану суттєво корегує економічні процеси та життя громадян. Але на територіях, де не ведуться активні бойові дії, платники повинні перераховувати податки до бюджету своєчасно. Сплачені податки – фінансова основа для підтримання у належному стані об’єктів інфраструктури та виконання соціальних програм», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024