Взяли під варту підозрювану, яка ошукала двох пенсіонерок у Луцьку

22 Листопада 2022, 09:33
Шахрайка (фото ілюстративне) 857
Шахрайка (фото ілюстративне)

За процесуального керівництва прокурорів Луцької окружної прокуратури 44-річній жительці Рівненської області повідомили про підозру у шахрайствах, вчинених за попередньою змовою групою осіб.

Про це інформує Волинська обласна прокуратура.

За один день, 17 листопада 2022 року, неодноразово судима жінка з не встановленим поки спільником ошукали двох пенсіонерок у Луцьку за схемою «Ваш родич втрапив у ДТП».

Потелефонувавши до потерпілих, вони повідомляли прикру новину – їхні близькі втрапили у ДТП та терміново потребують дороговартісної операції.

Перелякані жінки віддали шахрайці, яка охоче під'їхала до них додому, усю наявну в хаті готівку – 1000 євро та 400 доларів США.

Правоохоронці невдовзі затримали ошуканку.

Їй повідомили про підозру у вчиненні цих злочинів.

Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Особу її спільника встановлюють.

 

***

Прокурори укотре звертаються до громадян із проханням повідомляти правоохоронні органи про візити та телефонні дзвінки псевдолікарів чи «правоохоронців», які розповідають, що ваш близький родич втрапив у лікарню чи поліцію і, аби залагодити  справу, необхідно переказати якусь суму на вказаний шахраями картковий рахунок або віддати гроші визначеній особі.

У жодному разі не надсилайте і не передавайте кошти шахраям у таких випадках та обов’язково звертайтеся із заявами про факти таких дій у правоохоронні органи.

Попередьте своїх родичів похилого віку про можливі шахрайські дії зловмисників,  бо лише ваша пильність та здоровий глузд убереже вас від того, щоб не стати жертвою шахрайства.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024