Українці все частіше знімають готівку через торгові термінали, – ПриватБанк

24 Листопада 2022, 10:06
Українці все частіше знімають готівку через торгові термінали 297
Українці все частіше знімають готівку через торгові термінали

Українці все частіше користуються послугою отримання готівки на касах торгових точок через POS-термінали ПриватБанку.

Як повідомив член правління з питань малого та середнього бізнесу Євген Заіграєв, у жовтні при майже незмінному в порівнянні з вереснем загальному обсягу оплат картками, українці отримали готівки на касі на 12% більше – на 1,6 мільярда гривень. Про це інформує пресслужба банку.

Загалом у жовтні українці більше платили картками за паливо – обсяги безготівкових оплат на АЗС зросли за місяць на 12,7%, та їжу – на 3,5%. Менше купували у жовтні одягу, взуття та інших промислових товарів – на 5,7%, а також електроніки й побутової техніки на 5%

За останній місяць український бізнес продовжив активно нарощувати мережу безготівкових розрахунків – за останній місяць торговці та підприємці встановили 5,5 тисяч нових терміналів ПриватБанку.

Нагадаємо, що згідно з постановою уряду з 1 січня 2023 року всі торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тисяч повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв).

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024