Після відновлення програм підтримки малих агровиробників у ДАР подали заявок на близько 100 мільйонів гривень

26 Листопада 2022, 15:13
Підтримка аграріїв 672
Підтримка аграріїв

Після відновлення приймання заявок у ДАР 23 листопада, упродовж однієї доби на програму підтримки малих агровиробників подали майже 3 тисячі заявок на суму близько 100 мільйонів гривень.

Про це інформує Міністерство аграрної політики та продовольства України.

«Попри нинішні умови, нам вдалося забезпечити стабільне функціонування Державного аграрного реєстру, що дозволило ще майже трьом тисячам малих виробників подати заявки на підтримку. Це свідчить про те, наскільки великою наразі є потреба у підтримці агросектору», – зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

У такий спосіб, станом на 24 листопада увесь обсяг додаткових коштів, виділених урядом для продовження програми, був зарезервований. Відтак приймання заявок на підтримку в ДАР було призупинено.

Мінагрополітики разом із міжнародними донорами продовжують шукати можливостей додаткової підтримки аграріїв та розширення доступних програм в Державному аграрному реєстрі.

Нагадаємо, що, за умовами програми, безповоротну допомогу можуть отримати малі агровиробники, які обробляють від 1 до 120 гектарів сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів.

Перші можуть отримати – 3100 гривень на один гектар оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення, але не більше 372 тисячі гривень. Другі – 5300 гривень на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, але не більше 530 тисяч гривень.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024